Omul care a salvat 2 milioane de copii....

Pot spune pentru prima oara cand am citit acest titlu... mi-am pus doua intrebari scurte:
1. Exista asa ceva?
2. Cum a reusit lucrul asta?

Citind articolul am constat ca acest lucru este posibil... si nu este un supraom. Omul despre care vorbim este un australian de 74 de ani pe numele sau James Harrison. Acest lucru a fost posibil printr-un simplu gest... donand sange.

James Harrison a inceput sa doneze sange de la varsta de 18 ani; hotararea de a deveni donator a luat-o inca de la 14 ani, cand a suportat o interventie chirugicala dificila pe torace, urmata de trei luni de spitalizare, situatie in care avut nevoie de transfuzia a 13 litri de sange.

Cand a inceput sa doneze sange si medicii au descoperit anticorpul din sangele sau, acesta a fost considerat atat de valoros, incat viata lui James Harrison a fost asigurata pentru 1 milion de dolari australieni.

El are in plasma un un anticorp care ajuta nou-nascutii sa supravietuiasca maladiei Rhesus, determinata de incompatibilitatea dintre sangele mamei si cel al fatului. Incompatibilitatea este legata de factorul Rh, atunci cand mama are, de pilda, sange Rh pozitiv, iar fatul - sange Rh negativ.

In concluzie... nu trebuie sa fi supraom ca sa faci ceva bun pentru omenire. Deschide-ti sufletul si ajutai pe cei din jur cand au nevoie.
Citindu-i povestea m-a determinat ca in cel mai scurt timp sa donez si eu sange... niciodata nu se stie cine poate fi salvat sau ce anume anticorpii contine plasma ta.
Sper ca acest articol sa sensibilizeze foarte multi oameni, sa constientizeze faptul ca putem ajuta pe ce-i din jurul nostru.
Niciodata nu se stie cand la randul tau si tu vei avea nevoie de sange.
Pentru acest om voi avea intotdeauna un respect deosebit.

Sursa stiri: Descopera.ro (http://www.descopera.ro/dnews/5766528-omul-care-a-salvat-2-milioane-de-copii)
Articol publicat de: Val3ron

1 comentarii:

Iulian - Andrei spunea...

Da ! este interesant ceea ce a facut acest om, insa, sistemul romanesc nu ofera un asemenea sprijin cum se ofera in Australia. Dar poate fi un axemplu bun de urmat, un exemplu de jertfelnicie pentru aproapele.

Copyright © Blogul Lui Val3ron