2012 - sfarsitul lumii ???

Aceasta intrebare a inceput sa si-o adreseze toata lumea dupa ce media a publicat diverse teorii, a aparut o ecranizare cu numele 2012 si a inceput o intreaga isterie despre acest subiect.

Noi oamenii ne temem de sfarsitul nostru... este si normal de altfel... nimeni nu isi doreste finalitatea (asta numai daca ai ganduri sinucigase).

Finalitatea parerea mea nu ai cum sa o prezici... de exemplu nimeni nu stie exact cat are de trait. Exista diverse studii despre durata de trai a oamenilor in functie de diversi factori care o pot influenta (alimentatie, sanatate, accidente, etc), dar aceste studii au ca rezultat o medie generala si cam atat a sperantei de viata.
Finalitatea omenirii ar veni as spune eu atunci cand noi nu vom fi in stare sa ne protejam mediul ambiant sub nici o forma. Momentan exista solutii de a ne proteja mediul in care traim depinzand total de noi de modul de pastrare.

Va reproduc acum exact cele citite de mine despre acest subiect. 

Nu ne apropiem deloc de “sfarsitul lumii asa cum o stim”, este de parere Kristine Larsen, profesoara de astronomie a Universitatii de Stat din Connecticut, care si-a aplecat atentia asupra celor mai recente teorii despre Armagheddon.

O celebra predictie a civilizatiei Maya sustine ca civilizatia noastra isi va afla sfarsitul in anul 2012. Totusi, Kristine Larsen dezminte aceasta premisa. Profesoara tine prelegeri si redacteaza articole despre felul in care aceste profetii au sens doar pentru cei ignoranti fata de stiinta si necunoscatori, in adevaratul sens, ai calendarului mayas.

"Calendarul lor este reprezentat in cicluri. Unul dintre aceste cicluri se numeste Bak'tun, sau Marele An, care dureaza 144.000 de zile. Sa ne gandim la incheierea unui asemenea ciclu ca la sfarsitul unei decade sau al unui secol, pentru noi. Este o perioada mult mai cuprinzatoare si mai importanta decat un an, dar nimic mai mult", declara doamna Larsen.

Conform profesoarei, actualul "Mare An" se incheie in 2012, insa, aceasta finalizare nu prezice nimic mai mult decat inceperea unui nou ciclu. Este, afirma astronomul, echivalent cu a privi un calendar ce se termina in data de 31 decembrie si a avea convingerea ca acest lucru coincide cu sfarsitul lumii.

Kristine Larsen crede ca cel care a lansat teoria "2012" este un adept al Convergentei Armonioase, Jose Arguelles, care a mai anuntat Amaghedonul si in august 1987, atunci cand o alta aliniere a planetelor din sistemul nostru solar a avut loc, asemanator cu ceea ce astronomii confirma ca va avea loc in momentul 21.12.2012. Singura temere a cercetatoarei este aceea ca, aflati inca sub influenta ideilor promovate pe toate mediile, peste tot in lume vor aparea cazuri de oameni in stare sa se raneasca, fie pe sine, fie pe altii, de panica sau din convingere ca sfarsitul ii asteapta dupa colt.
 Sursa articolului: Descopera.ro

Sustin parerea doamnei Kristine Larsen, nu cred ca in 2012 va fi sfarsitul lumii. Toti ne nastem si murim la un moment dat, doar bunul Dumnezeu stie cand ne va fi sfarsitul... restul este incertitudine.

2 comentarii:

abc spunea...

Pana acum am trecut prin mai multe "sfarsituri" ale lumii (ala din 1987, ala din 2000). Oamenii aud tot felul de teorii si le exploateaza pentru publicitate. Asa s-a intamplat si cu 2012 (filmul mi s-a parut chiar tras de par).
Atata timp cat vor exista "profeti", vor exista si oameni care sa-i creada.
Nu neg ca ar putea exista sfarsitul lumii, dar mi se pare aberant sa crezi ca acesta va veni intr-o singura zi.

Iulian - Andrei spunea...

"Iar ziua şi despre ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl". (Marcu 13;32)
Toate aceste strategii de manipulare, fie că este vorba despre 2012, fie că este vorba de micro-cipuri sau altele, au ca scop conducerea creştinilor la apostazie.
Cum comenta cineva referitor la filmul "2012" : "Ideea de bază este ca să infricoşeze masele, să atenteze la credinţa oamenilor, să pornească poate un razboi mondial, să "unifice" religiile în ceva de genul New Age cu semne si minuni false... "

"Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând că sunt Eu, şi vor amăgi pe mulţi.
Iar când veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie, să nu vă tulburaţi, căci trebuie să fie, dar încă nu va fi sfârşitul." (Marcu 13; 6-7)
Părerea mea personală este că probabil în spatele acestor preziceri sunt niste evenimente pregătite din timp si programate pentru această dată spre a genera inducerea populaţiei în următorul stagiu al acestui proces de manipulare ce are ca scop crearea unui guvern mondial. A se vedea în acest sens: http://apologeticum.wordpress.com/2009/02/20/proiectul-nasa-%E2%80%9Cblue-beam%E2%80%9D-simularea-holografica-a-venirii-%E2%80%9Csalvatorului%E2%80%9D-noii-ordini-mondiale/

Sfârşitul lumii nu trebuie să ne preocupe, ci sfârşitul nostru.
"Luaţi aminte, privegheaţi şi vă rugaţi, că nu ştiţi când va fi acea vreme.
Este ca un om care a plecat în altă ţară şi, lăsându-şi casa, a dat puterea în mâna slugilor, dând fiecăruia lucrul lui, iar portarului i-a poruncit să vegheze.
Vegheaţi, dar, că nu ştiţi când va veni stăpânul casei: sau seara, sau la miezul nopţii, sau la cântatul cocoşilor, sau dimineaţa.
Ca nu cumva venind fără veste, să vă afle pe voi dormind.
Iar aceea ce vă zic vouă, zic tuturor: PRIVEGHEAŢI !" (Marcu 13; 33-37)

Copyright © Blogul Lui Val3ron